Miljø · Miljøvennlige alternativer

Tannbørster – et problem?

På min vei mot å produsere mindre søppel, ble jeg fort obs på vår (menneskers) bruk av plastikk som ett av hovedproblemene. Plastikk tar veldig lang tid å bryte ned, det forsøpler naturen, dyr spiser det, og det havner i maten vi spiser om vi liker det eller ikke.

Mitt første miljøvennlige bytte var å bytte ut tannbørsten. Visste du at det produseres 4,7 milliarder tannbørster hvert år? De havner på søppelfyllingene og i havet og tar flere hundre år før de brytes ned. (Om plastikk i det hele tatt kan bli helt borte).

Jeg kjøpte Brush with Bamboo sin på nettet, og har vært veldig fornøyd med den. Alle komponenter er laget av planter, til og med innpakningen, som er et stort pluss (ettersom flere miljøvennlige produkter jeg har kjøpt har vært innpakket i ikke-så-miljøvennlig plast).

img_7959

De har de i to størrelser – barn og voksen.

Jeg kommer nok til å kjøpe Humble brush sin neste gang. Det er et svensk selskap som gir tilsvarende beløp du handler for – til tannbehandling for folk i nød, gjennom deres organisjasjon Humble Foundation. Dette liker jeg godt å høre! De har barne-og voksen størrelser i tillegg til “kule” farger. (Du kan få tak i disse tannbørstene hos Agent M sine nettsider HER).

Er dette noe du kunne tenke deg å prøve? Det er ihvertfall et enkelt grep du kan ta for å bli litt mer miljøvennlig!

Klem fra Merete

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s