Miljø · Miljøvennlige alternativer

Fra engangshøvel til ren luksus!

Mitt andre bytte til mer miljøvennlig produkt var å skifte ut engangshøvlene og Gilette Venus høvlene med en god gammeldags tradisjonell barberhøvel. Det kastes over 2 milliarder høvler hvert år. Det er helt sinnsykt! Og så tenkte jeg over hvor mange jeg hadde i skuffen på badet… Vi er tre jenter som shaver legger i familien, og jeg telte at vi hadde ikke mindre enn 5 Gilette Venus høvler i forskjellige versjoner og to poser med engangshøvler… Så mange ben har vi ikke at vi trenger så mange!

Jeg var litt redd for alle advarslene jeg hadde lest om at de var så skarpe at man omtrent “blødde ut”, men det gikk kjempefint! Ikke ett eneste kutt første gangen – wohoo! Skills. (Jada, litt stolt må en litt småklønete frue få lov til å være!). Og det føltes skikkelig bra! Ja, det er en litt annerledes teknikk, men det var ingen problem.

Barberbladene er også veldig mye billigere enn de løse man kjøper til Gilettene! (En ti-pakk med blader koster rundt 40 kroner, og ett blad varer lenge hvis du tar vare på de på rett måte).

Jeg har også byttet ut barberskummet med kokosolje! Ikke mer skumle kjemikalier jeg ikke kan uttale, ikke noe mer emballasje i restavfallet, ikke mer nupper eller irritert, tørr hud. Ingen behov for ekstra fuktighetskrem. Bare myke, helt glattbarberte ben! (Jeg kjøpte min på http://www.barbershop.no – superrask levering og veldig god kundeservice!).

img_1268

(Kokosolje er et helt blogginnlegg for seg selv btw!)

Så om du lurer på om du skal bytte ut engangshøvlene eller din Gilette Venus – gjør det! Nesten ingen forsøpling (den kommer i papp som kan resirkuleres) og hvis du passer på å sjekke at bladene er pakket inn i papp/papir også – så har du et helt plastfritt alternativ! (Bladene kan samles opp og leveres på søpla som spesialsøppel). Men det beste er at du får en mye bedre barbering!

Klem fra Merete

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s