Om meg

Hei, velkommen til min blogg – så utrolig hyggelig at du titter innom!

Jeg er ei nysgjerrig dame som åpenhjertet vil dele min forundringsreise mot bedre helse først og fremst, men også et godt liv generelt. Jeg er opptatt av god mat, allsidig bevegelse, bærekraftig levesett, naturen og oss, familieliv, personlig utvikling, forskjellige teorier om dette, skriving, lesing, m.m.

Januar 2015 tok jeg en beslutning om å ta ansvar for min egen helse. Jeg var dritt lei av astma og allergi, sykefravær, utallige medisiner, hastebesøk til legen for å få pustehjelp, store doser med cortison flere måneder i året… Den nydelige våren måtte jeg “nyte” innendørs pga allergier, den freshe vinteren måtte jeg også “nyte” inne fordi jeg ikke tålte kulden pga astma. Jeg ville ha tilbake livet mitt! Jeg ville nyte naturen sammen med familien uansett årstid, noe mange tar for gitt. Nok var nok.

Jeg begynte å undersøke andre måter å bli frisk på. Naturlige, sunne måter. Jeg begynte med å gradvis redusere inntaket av raffinert sukker, kumelkprodukter og gluten. Jeg ønsket å lære mer, så jeg utdannet meg som helsecoach ved IIN (Institute of Integrative Nutrition). Det som gjorde at jeg valgte den skolen, er at de har en helhetlig innstilling til god helse. God helse har ikke bare med hva du spiser og hvordan du beveger deg. Det har vel så mye med ordtaket “hvordan man har det og tar det”. (Mer om dette i blogginnlegg).

Jeg ønsker ikke å fremstille meg selv som noen ekspert på noen som helst måte. Jeg ønsker bare å vise min reise, hva som har virket for meg, dele tanker og teorier, og kanskje gi deg noen ideer og motivasjon til å ta tak i din egen helse. Jeg kunne etterhvert slutte med alle medisiner og er i dag medisin fri. Redusert kroppsvekt på over 20 kg har gjort at jeg kunne gå tilbake til å jobbe som instruktør på treningssenteret igjen. Gode tider!

God helhetlig helse = godt liv!

NB! Ikke gjør store endringer (som f.eks. å slutte med medisiner) uten å konferere med legen din. Bruk også sunn fornuft og lytt til kroppen din!